Tsja Tobego......
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Begin doorgestuurd bericht:
Van: Remko
Datum: 14 augustus 2011 11:36:14 AST
Aan: "r.korsmit@telfort.nl" , "l.boelsma@telfort.nl"
Onderwerp: Doorst.:
Laatste avond, op 't balkon van ons huisje 'on the hill' in Castara. Tussen de bananen, mango's en palmbomen.
Zo relaxed als een koala beertje die teveel coca bladeren heeft gegeten. Net onze avondhap op, standaard is dat waterballoen, banana, mango, papaya, appel en als 't meezit druiven. 'sMiddags pakken we een warme hap, dat is meestal curry geit of kip of rijst met barracuda, flying fish of lambie (dat is wat in die grote schelpen zit). Inmiddels ben ik aardig thuis in 't links scheuren, alleen dat schakelen met links blijft behelpen. Gewoon je ogen dicht doen wanneer een tegenligger aan komt sjezen op een weggetje waarvan je denkt; daar passen nooit 2 auto's naast elkaar. Helaas kun je hier niet autorijden en kaartlezen tegelijk dus ben ik afhankelijk van mijn navigator en zo rijden we standaard verkeerd, komen we op zandpaden uit midden in het oerwoud en moet ik keren op weggetjes waar dat eigenlijk niet kan. We zijn al 2 dagen op zoek naar een waterval in de jungle..... Djoy vermaakt zich prima! Praatjes genoeg en 'ik moet niks' is haar standaard uitspraak ( van wie zou ze dat nu hebben?). Snorkelen, koppie onder, beetje Engels en leuk doen tegen de locals, ze steelt de show! Volgens mijn maatstaven is 't hier schoon genoeg! Kan in ieder geval geen mannen studentenhuis aan tippen! Laut denkt daar iets anders over....... Ik zou 't niet vervelend vinden als we hier een jaartje of wat zouden moeten blijven! Gelukkig zitten we nog niet op de helft van onze Vakantie. Bloody hot is het hier wel, met een luchtvochtigheid van 95% en een temperatuur van 33C is je t-shirt zeiknat als je de klim hebt overleefd naar ons huissie. Vandaag was het wat koeler in de ochtend en middag. We hadden een vis, snorkel bbq boottripje. Onderweg een lijntje uitgooien en voor lunch de 10 vissen die we gevangen hadden op een verlaten strandje dat alleen per boot bereikbaar is. Klinkt mooi hè? Het regende wel pijpenstelen tijdens de lunch en voor het eerst in 4 weken hadden we het koud! Djoy zat te kleumen. Vluchten de zee in want daar ist warm. De lunch was heerlijk, de vangst vnl een soort tonijn en een dolphin (wat geen dolfijn is!). In de regen onder een boom bij 't vuurtje.... Naast de geweldig mooie vissen die we zagen tijdens het snorkelen (ja Djoy ook!) zagen we bij 't strand tijdens het schoonmaken van de vis een rog van 2 meter breed! Nu heb ik met duiken veel rays gezien, veel mooiere maar deze was wel erg groot, pal voor ons neus terwijl we in de zee stonden. 'hij doet niks hoor zei Sherwin ....... Jaja, toch sprong ik omhoog en ging de rog gewoon onder me door! Lau bleef gewoon staan en de rog maakte een mooi bochtje om haar heen. Helaas lagen de snorkels op de boot. Morgen naar Speyside om wat te duiken! Hopenlijk is mijn teen dan hersteld, daar viel gisteren een 650ml spuitbus gif op. Werkt als een tierelier, s'morgens als we weggaan spuit ik het huisje rond en als we terug komen is er geen mug, kakkerlak, vlieg, honeybee (wat lijkt op een vliegende mier maar iedereen houd vol dat t een honeybee is) of welk insect dan ook. In Ned moet je er waarschijnlijk een gasmasker en handschoenen bij gebruiken en een straal van 3 km afzetten! (djoy en lau zijn uiteraard op veilige afstand!) Zo nu eerst een Caribje....... Afzien nog steeds..... Zelfs nog verbrand vandaag terwijl ik poepbruin ben en 't regende! Nu stop ik want Laut smacht naar Brabant wat vanuit little house on the hill door onze Guus over de heuvels wordt gegalmd tussen het geluid van de krekels, boomkikkers en af en toe een disco auto door! tsja voorlopig zijn we nog steeds Brabanders op vakantie! Nog niks getekend!
Ps het is zo ontzettend mooi om die kleine meid te zien groeien en plezier te maken! Ik ben zo ape trots op die kleine!
16 Augustus 2011 - 04:05
Jolanda:
Ik vind die verhalen en foto's van Djoy ook gewèldig! Maak maar eens een mooie tekening van haar, al snorkelend bijvoorbeeld. Dan zien we die wel na 25-09.... }:-[ -
16 Augustus 2011 - 05:35
Marthe:
Ja kijk, ik kan veel hebben,maar dat jullie mijn lievelingsdier opeten...(geit) -
16 Augustus 2011 - 06:12
Maaike:
Wat hebben jullie het slecht zeg! Enne wat heerlijk dat Djoy het zo goed maakt...pas maar op dadelijk zegt ze: ik ga alleen mee terug als we in een huisje aan zee gaan wonen;.Veel liefs en een dikke knuffel voor Djoy! -
16 Augustus 2011 - 06:55
Marjon:
Hou dit gevoel goed vast, kun je héééél lang op teren... als je later de dvd's terugkijkt. Klinkt allemaal paradijselijk. Ik ben jaloers!!!!!!!! Tja dan maar gewoon morgen naar Zuid Frankrijk, ook lekker. Schijnt de zon ten minste ;-) -
16 Augustus 2011 - 07:28
Dimph:
Nou dat klinkt allemaal goed.een jaar weg dat is wel heel lang,ik kijk nu al uit naar jullie thuiskomst.Ik mis Djoy (en jullie ook natuurlijk).
geniet van jullie vakantie en de mooie zee en natuur,dikke kussen mam. -
16 Augustus 2011 - 10:11
Karlijn:
Wat een leuk verslag, ik zie het zo voor me!! Arnoud is jaloers op je Caribjes en eigenlijk klinkt de rest ook wel heel aangenaam!! Hier in de Middeleeuwen is gisteren een naamgenootje van jullie buurjongen geboren. Niet bij ons (nog 4 weken), maar op nummer 2, Pepijn dus :) Verder schijnt hier EINDELIJK de zon, dus is het best goed toeven in de eigen achtertuin. Geniet daar!! -
16 Augustus 2011 - 18:27
Alex:
Heb je daar ook een nieuwe techniek geleerd om foto's te maken ? Aan de verkeerde kant rijden dat snap ik nog maar foto's op z'n kop maken dat moet je me toch eens uitleggen. -
17 Augustus 2011 - 14:42
Arie:
Hoi Remko,
Wauw, dat ziet er echt VAKANTIE uit. 100% leven en genieten! Ik ben stinkend jaloers hier in mijn bedompte kamertje op het Lange Voorhout (met veel te veel regen en stapels papier)! Geniet er er van !
groet, Arie Visser -
17 Augustus 2011 - 17:24
Marieke:
Zucht...dit is gewoon te leuk, te relaxed. Heerlijk!! Wat fijn voor jullie! En Marthe, een geit als lievelingsdier? Wil je erover praten...? Lfs -
19 Augustus 2011 - 11:25
Michel:
Klinkt goed allemaal! Mooi dat Djoy het naar d'r zin heeft! Wij zitten nu in Italie.
Michel, Anne-Marie en Isis -
21 Augustus 2011 - 17:29
Margreet:
Ik loop een beetje achter met reageren, maar volg jullie heus wel, hoor! Alleen wat minder tijd dan jullie, hier wordt namelijk gewoon gewerkt :)
Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben. Blijf genieten!!!
Liefs, Max & Margreet -
22 Augustus 2011 - 10:18
Paul Lucardie:
Ben net zelf terug van een korte vakantie en heel jaloers op de mooie verhalen van jullie. Jammer dat we sommige foto's onderste boven ontvangen, maar met een beetje gymnastieken kom ik er wel uit. Geniet er nog maar flink van en - speciaal voor Laura - bedenk, dat je straks op Curaçao weer op een stukje Nederland bent met een Albert Heijn waar je je boodschappen kunt doen.
Groetjes!