Tobago!!!!
Door: lau
Blijf op de hoogte en volg Remko Laura Djoy
13 Augustus 2011 | Trinidad en Tobago, Port of Spain
Ons 'little house on the hill' staat op een prachtig plekje, waar je kijkt geweldige bomen en planten en de echte vogelaar zou hier de hele dag op de veranda blijven zitten...vreemde vogels komen af en toe kijken en regelmatig vliegt er een zwerm parkieten over. Qua muggen is t ook goed te doen, die zijn misschien opgevreten door de enorme kakkerlakken...brrr.
Castara,waar we tot dinsdag blijven, is een heel relaxt vissersdorpje. In het hoogseizoen schijnt het hier vol te lopen met gezinnen omdat het een stuk rustiger is dan het vreselijk toeristische crown point (waar we gisteren wel een heel lekkere spagetti bolgnese en een doodgewone tosti hebben gescoord :-) ) Dinsdag verkassen we naar speyside aan de andere kant van het eiland. Hemelsbreed is dat maar iets van 20 km, maar daar doe je hier wel een uur over. Dachten we dat we door rijden naar wintersport wel wat gewend waren aan haarspeldbochten en afgronden...het kan heftiger weten we nu. En die megasteile kliffen zetten ze hier Niet af met stevige vangrails, een geel lintje moet de klap opvangen...eng!!
Ook hier rijden we steevast drie keer verkeerd en vragen we tig keer de weg, kaartlezen is nog moeilijker Dan autorijden hier (en nog steeds geen ruzie gehad,knap he ;-))
We maken op dit kleine eilandje dus veel kilometers maar dat is geen probleem omdat de benzine maar 35 eurocent per liter kost. Stuk leuker tanken hier dus...voor dat geld staat er ook nog iemand die het er voor je in gooit. Wel zorgen dat je op tijd bent, want Tobago heeft maar vier benzinestations...
Koken doen we niet meer,de pannen in dit huisje zijn al jaren onbruikbaar (lees:te ranzig om aan te raken) en eten kun je bij de lokale restaurantjes lekker en goedkoop. Dat zijn geen restaurantjes waar je lekker onder een afdakje aan een tafeltje zit, gewoon zelf even een stoel buitenzetten, ondertussen schept de kokkin wat piepschuimen bakjes vol met rijst,Kip e macaronipie. Errug lekker, goedkoop en goed voor het echte 'reizigersgevoel' .
Leuk dat jullie blijven reageren op onze stukjes! Tot later!
13 Augustus 2011 - 22:47
Jolanda:
Had je op Barbados/Granada een aap die naar de apen keek, heb je hier vreemde vogels die naar vreemde vogels kijken haha. Érg mooie foto's sturen jullie trouwens. Kus van Zus. -
14 Augustus 2011 - 07:48
Sonja:
Klinkt goed allemaal! Die kakkerlakken weet ik ook nog wel. Was ik zeker vergeten te zeggen ;-).Lekker genieten! -
14 Augustus 2011 - 09:05
Macy:
Hoi Laura,
Ik heb op je mailadres van Touchi een uitnodiging gestuurd voor het afscheid van Leo E. Dat is op vrijdag 23 september. Ben je dan al terug?
Hoop het niet voor je, want het klinkt heerlijk allemaal...have fun!
x Macy -
14 Augustus 2011 - 09:36
Toine:
vanuit een snikheet oostkapelle, 17 graden , waren we nou op wintersport, elke dag weer spannend wat je eet, Pepijn gaat n.l. Brood halen s morgens , Polly kan in het gigantische zwembad van de ene naar de andere kant onderwater zwemmen , heel veel ruzie gehad met onze vlieger, valt ook niet mee met wk 8 . Vandaag een rondvaarrt over de woeste binnengrachten van Middelburg gaaf autovolpacken -
14 Augustus 2011 - 10:34
Boudewijn En Maaike:
Hahaha wat lekker zeg elke avond "uit eten". Wel beetje decadent maar ja wat wil je diner a la kakkerlak is natuurlijk ook niks. Lekker genieten en een hele dikke knuffel van ons! O'ja Luuk wijst op de foto Djoy steeds aan en zegt dan Joy....! -
14 Augustus 2011 - 11:31
Marthe:
Verwende nesten zijn jullie "ook weer groen dus geen wow effect" ;)
Nee, dan Nederland: 16 graden, regen en morgen weer werken...ruilen? -
14 Augustus 2011 - 11:36
Liselot:
Eee jongens! Wat heerlijk om van jullie te horen!! We zullen niet zeuren over het weer. Ook hier is het fantastisch! (Morgen weer werken .. ) We zitten nu aan de homemade chocoladetaart. Bo is jarig. Blijf genieten; wat was het motto ook weer? "Just do it": lekker blijven doen! XXL -
14 Augustus 2011 - 11:42
Mamsie:
Kunnen jullie eindelijk weer mailen? Blij weer iets te horen en dat het goed gaat daar. Blijf lekker genieten en laat geen teen afbijten door die gekke vissen daar! ;-) -
14 Augustus 2011 - 14:48
Dimph:
Ik denk dat je weer kunt bellen via mijn computer, hoop dat
probleem opgelost is. kusjes C en D
14 Augustus 2011 - 17:03
Leo:
Nou, voor jullie dan een keer geen wauw effect, voor ons wel. Wauw, vanmiddag de zon gezien, t was al weer een tijdje terug. klinkt goed allemaal, rijst en kip, eet ze!!!! -
14 Augustus 2011 - 17:30
Han En Corrie:
He luitjes,
Wat leuk om jullie verslagjes te lezen jullie hebben het goed naar je zin zo te lezen.Het is ook wel bijzonder,maar kijk wel uit op die smalle weggetjes.
nog heel veel plezier en dikke kus voor Djoy.
liefs Han en Corrie -
14 Augustus 2011 - 19:47
Arjan:
Hey zusje en zwager,
Hier vanuit het Twentse Goor (het weer is hier ook goor :-) ) de hartelijke groeten. Zij een week naar Sauerland geweest. Was super. Nu drie weken costa del thuis en gaan af en toe dagjes weg. Plannen niks vanwege de moeson die Nederland tijsterd.
Leuk jullie berichten te lezen. We genieten ervan. Fuul spass en raak niet aan de rats!
Groet Arjan en Jolanda, Isa, Louis, Elize en Sam. -
14 Augustus 2011 - 20:55
Joyce:
Hééé Lautje, Rem en Djoy,
Goed om te horen dat jullie zo genieten. Het lezen van jullie verslagen is ook genieten, hoor! Wij zijn net terug uit Italië. Was super. En geen kakkerlakken he! Heel veel plezier verder. Dikke zoen, Joyce. -
15 Augustus 2011 - 07:24
Tineke:
Wat een belevenissen allemaal. En goed om te lezen dat jullie het naar het zin hebben. Geniet ervan! -
18 Augustus 2011 - 12:30
Blijs:
Herrineringen komen boven..
Wat een geweldig land he. Ik weet niet of je ze al bent tegen gekomen, maar na het stappen haalde ik altijd een broodje "Shark & bake" zeg maar het equivalent van een broodje kroket hier!!!! Eruugh lekker, maar uiteindelijk gaat niets boven een broodje kroket met MAYO!!!
Geniet ervan.. met z'n allen.